Dugo me nije bilo…

Prošlo je dosta vremena od mojeg zadnjeg posta, pa ću se probati sijetit svega šta se dogodilo u to vrijeme, pa ako nešto izostavim u sljedećim postovima ću sigurno spomenut.

Adobe Flash Player 10  beta a.k.a. ASTRO
Naravno Astro je u beti i može ga skinuti na stranicama Adobe Labs-a. U Astro je dodan nativni 3d sustav, pa će se moći kreirati jednostavniji 3d geometrijski likovi, ali ovaj dio će poboljšati postojeće 3d engine za flash( Away3D i Papervision3D, itd.). Poboljšan je file reference, text engine, sound engine, za animaciju moći će se koristiti filteri koji su napravljeni u Pixel Bendet Toolkit-u, prebačeni su neki vizualni procesi na grafičku karticu što znači bolju reprodukciju aplikacija i videa. Za one koji će se odmah baciti na testiranje Adobe je omogućio skidanje AS dokumentacije za Flash player 10 i nekoliko zanimljivih videa među kojima Justin Everett-Church predstavlja novosti u Flash Playeru 10, nekoliko tutoriala od Lee Brimelowa i PixelBender demo za koji je potreban instaliran Flash Player 10.

Adobe AIR 1.1
Oni koji su imali instaliran Adobe AIR 1.0 verziju automatski update je napravio sve umjesto  vas, dok oni koji još nemaju instaliran AIR runtime. Verziju 1.1 mogu skinut OVDJE.

Flash Develop 3 beta
Ovo je besplatni AS 2.0 i AS 3.0 editor i zadnja verzija je beta7. Malo sam ga isprobo jer nisam imo previše vremena, al ovo nije program za početnike jer se sve piše  s object oriented programing-om(OOP) tj. u klasama. Sve informacije o programu i instalaciju možete naći na www.flashdevelop.org.

Learning ActionScript 3.0: A Beginner's Guide
Izašla je O'Reilly-eva knjiga koja je namijenjena actionscript3.0 početnicima, ali i  onima koji nemaju pojma o programiranju. Naravno i oni iskusniji će moći nešto saznati iz nje.

Uz Flash player 10 betu iz Adobe Labs-a su izašli Adobe AIR Alpha  i Adobe Flex Builder Alpha za Linux korisnike, stand alone Adobe Flash Light 3 Developer Edition verzija. Za kompletnu listu proizvoda koji se nalaze u  povojima posjetite stranice Adobe Labs-a.

Toliko od mene za sada.
Pozdrav

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.